aA
Altajaus valstybinis technikos universitetas ėmėsi šefuoti 11-metį vunderkindą iš Rubcovsko Ernestą Jevgenijų Sančesą Šaidą, pranešė Altajaus krašto administracijos spaudos tarnyba. Ernestas išgarsėjo po pergalės krašto konkurse "Žingsnis į ateitį", taip pat sėkmingo pasirodymo gabių Baikalo regiono moksleivių forume.
11 metų berniukas jau mokosi 9-oje klasėje ir yra padaręs 7 pramoninius išradimus, tarp kurių - trimačio vaizdo televizorius ir be kompresoriaus veikiantis šaldytuvas.

Šefai padėjo įsikūnyti senai berniuko svajonei: padovanojo kompiuterį ir suteikė galimybę nemokamai naudotis internetu, praneša tinklalapis "NEWSru".

Ernestas ne tik gabus tiksliesiems mokslams, bet ir gražiai piešia, kuria muziką, rašo eiles ir prozą.

Unikalūs berniuko, kurio tėvas - kubietis, sugebėjimai atsiskleidė, kai jam buvo dveji metai ir 7 mėnesiai ir jis išmoko laisvai skaityti. Šiandien mėgstamos vunderkindo knygos - fizikos ir aukštosios matematikos vadovėliai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.