aA
Nesulaukę konkrečių savivaldybės planų sumokėti vėluojančius atlyginimus, streiką antradienį pradėjo devynių Rokiškio rajono mokyklų mokytojai. Trečiadienį prie streikuojančių žada prisidėti Juodupės gimnazija.
Prie streikuojančių mokytojų, jei nebus pasiūlytas vėluojančių atlyginimų mokėjimo planas, po savaitės žada prisijungti ir vaikų darželių personalas.

Rokiškio rajono metų biudžetas yra 41 mln. litų, tačiau rajonas turi apie 20 mln. litų skolų.

Rajono pajamos siekia apie 3 mln. litų per mėnesį - tiek, kiek reikia mokytojų, biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimams bei socialinių pašalpų išmokoms.

Įspėjimus darbdaviams apie galimą neterminuotą streiką Rokiškio rajono mokyklų mokytojai įteikė praėjusią savaitę.

Kaip BNS sakė profesinių sąjungų kūrimo Rokiškio mokyklose iniciatorė, Juozo Tūbelio gimnazijos mokytoja Teresė Gailiūnienė, Rokiškio rajone egzaminai vyksta tose mokyklose, kur ir buvo numatyta. Sudarytos vykdymo ir vertinimo komisijos, kuriose dalyvauja specialistų grupės iš mokyklų vadovų ir mokytojų, kurie jau išėję į pensiją ir nedalyvauja streike.

"Mokytojams labai keista, kad valstybės tarnautojų šitaip nemyli Vyriausybė ir jai nerūpi susidariusi situacija. Šiuo metu, matyt, vykdomas eksperimentas, kiek mokytojas gali išbūti be pinigų", sakė T. Gailiūnienė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.