aA
Šeštadienį vėlai vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai sulaikė iš Baltarusijos per Tverečiaus pasienio kontrolės punktą (PKP) įvažiavusius ir kontrabandines prekes vežusius mikroautobusą ir krovininį furgoną. Pirminiais duomenimis, kontrabandinio krovinio vertė yra apie 500 tūkstančių litų.
Pasienis, siena
© ELTA
Tikroji kontrabandinės siuntos vertė paaiškės tiksliai įvertinus kiekvienos prekių rūšies kainą.

Automobilius ir jų vairuotojus, Lietuvos piliečius, po muitinės patikrinimo VSAT Ignalinos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Tverečiaus PKP pakartotinai kontrolei sustabdė už 300 metrų nuo punkto.

Mikroautobusą "Ford Transit" vairavo Ignalinos rajono gyventojas 49-erių metų Eduardas Ivanas Rasimovičius, prieš jį kartu važiavusį krovininį "Mercedes Benz 609" - 36-erių ignalinietis Gintautas Čepulis. Abu automobiliai priklauso G.Čepuliui.

Pasieniečiai R. Rasimovičiaus vairuojame "Ford Transit" aptiko nedeklaruotus šimtus įpakavimų įvairių rusiškų vaistų, daugiausiai veterinarinių, ir įvairių buteliukų - "Bicilin", "Benzilpenicilina Natrievaja Sol", "Streptomicinasulfat", "Hetronid 50" ir kitų. Šiuo mikroautobusu taip pat buvo vežama 13 statinių po 25 kg, manoma, veterinarinio preparato "Metronidazole".

Kontrabandos prigrūstame "Ford Transit" VSAT pareigūnai taip pat aptiko dešimtis moteriškų kailinių, žieminių kepurių, apykalių, kelnių, žieminių striukių, kostiumėlių, sijonų, vaikiškų drabužių, galanterijos gaminių. Dalis prekių pažymėtos Kinijos gamintojų etiketėmis. Ant kailinių prisiūtos etiketės skelbia, kad jie pagaminti akcinėje bendrovėje "Vilkas" Kaune.

G. Čepulio vairuojamame "Mercedes Benz 609" pasieniečiai rado 6 maišus su nekarštomis avies vilnomis.

Pirminiais duomenimis, visos kontrabandinės prekės gali būti atgabentos iš Rusijos, o ši sulaikyta siunta perkrauta į "Ford Transit" jau Baltarusijoje, pasienyje su Lietuva.

Mikroautobusai su prekėmis saugomi Ignalinos rinktinėje, vairuotojai uždaryti į Švenčionių rajono policijos komisariato areštinę. Tyrimą atlieka VSAT Ignalinos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai, informavo Eltą VSAT atstovas spaudai.

Tai ne pirma stambi vaistų kontrabanda, kurią per pusmetį sulaikė sieną su Baltarusija saugantys pasieniečiai.

Kontrabanda į Lietuvą vežtų rusiškų vaistų siuntą Ignalinos pasieniečiai buvo sulaikę ir gegužės mėnesį. Vilniaus rinktinės pasieniečiai tokių kontrabandinių vaistų sulaikė rugpjūčio pabaigoje Šalčininkų rajone.

Turimais duomenimis, Rusijoje kai kurių rūšių pigius vaistus vežti į Lietuvą ir čia juos realizuoti yra sudėtingiau, tačiau kur kas pelningiau nei kontrabanda iš Rusijos ar Baltarusijos gabenti cigaretes, alkoholį ar cukrų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.