aA
Norvegijos vyriausybė pateikė parlamentui įstatymo projektą, jog būtina uždrausti rūkymą visuose šalies restoranuose, baruose ir kavinėse. Jei projektui pritars parlamentas, Norvegija taps šalimi, kur griežčiausiai kovojama su rūkymu, rašo Oslo laikraštis "Aftenposten".
Man smoking
Projektui, kurį pristatė sveikatos ministras Dagfinnas Hoeybraatenas, labai nepritaria Norvegijos restoranų ir barų savininkai.

"Svarbiausias tokio įstatymo išleidimo tikslas - apsaugoti tarnautojus, taip pat ir lankytojus nuo pasyvaus rūkymo", - tvirtina D.Hoeybraatenas.

Pasak ministro nuo pasyvaus rūkymo kasmet 4,5 milijono gyventojų turinčioje šalyje miršta po 350-550 nerūkančių žmonių.

Centro dešiniųjų vyriausybė, kuri kontroliuoja 65 iš 165 parlamentarų, tikisi, kad šiam įstatymui pritars dauguma deputatų, įskaitant ir opozicinę darbo partiją. Daugumai pritarus, įstatymas įsigaliotų nuo 2004 metų sausio 1 dienos.

Jau ir dabar Norvegijoje draudžiama rūkyti daugelyje viešų vietų - nuo geležinkelio stočių iki įstaigų. Dabar siūloma taip padaryti ir baruose, restoranuose.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.