aA
Užvakar Klaipėdoje mįslingai apiplėštas prekybos centre "Hyper Maxima" veikiantis bendrovės "Tele2" salonas - vagys iš jo išnešė dėžę su telefonais, kompiuterį, fakso aparatą. Jokių įsilaužimo pėdsakų neaptikta. Apie vagystę rytą policijai pranešė "Hyper Maxima" apsaugos tarnybos darbuotojai.
Mobile phones
Atvykę pareigūnai konstatavo, jog vagys prekybos centre, kurį ištisą parą stebi vaizdo kameros, o naktį kiekvieną judesį fiksuoja apsaugos signalizacija, veikė itin gudriai.

Apsaugininkai sakė, kad po vidurnakčio juos nustebino tai, kai viena "Tele2" saloną stebinti kamera kelias valandas nieko nerodė. Po to vaizdas joje vėl pasirodė. Spėjama, kad į "Hyper Maxima" įsibrovę vagys vaizdo kamerą buvo kažkuo pridengę.

Prekybos centro koridoriuje, kuriame įsikūręs stiklo pertvaromis neapsaugotas "Tele2" salonas, tą naktį nesuveikė ir apsaugos signalizacijos sistema - vienas judesius fiksuojantis daviklis buvo užklijuotas lipduku, o kitas - sugadintas. Spėjama, kad prieš vidurnaktį lankytojais apsimetę vagys greičiausiai liko prekybos centre ir sugadino apsaugos sistemas.

Naktį jie galėjo slapstytis pakampėse, o rytą su grobiu išeiti per atidarytas duris. Neatmetama, kad prie vagystės galėjo prisidėti ir kai kurie "Hyper Maxima" apsaugos darbuotojai.

"Lietuvos rytas"