aA
Klausimas

Sveiki!

Man 20 metų. Vartoju "Novynette" dvejus metus. Neseniai pabandžiau nedaryti septynių dienų pertraukos, t.y. gerti dvi pakuotes iš karto. Tačiau man prasidėjo kraujavimas. Ką tai galėtų reikšti? Tabletes manęs neapsaugo? Gal rekėtų pasitikrinti dėl nėštumo? Ką patartumėte? Be to, dar norėčiau paklausti, kokios naujausios kartos kontraceptines tabletės turi mažiausią hormonų kiekį ir kartu gydo spuoguotumą.

Iš anksto dėkoju už atsakymus.
Su pagarba,
Indrė

Atsakymas

Nenusigąskite.Tai gestagenų protrūkio kraujavimas, kuris įvyksta,kai gestagenai, t.y. tabletėse esantis progesteronas, veikia daug kartų stipriau nei kartu veikiantys estrogenai. Kraujuoja todėl, kad gestagenai užslopina estrogenų sukeliamą gimdos gleivinės regeneraciją. Jokio nėštumo testo nereikia atlikti.

Visose šiuolaikinėse kontraceptinėse tabletėse yra labai mažas hormonų kiekis. Svarbu ne tik dozė,bet ir jų sudedamosios dalys bei dozių kaita cikle. Jums patarčiau vartoti GRACIAL, jei norite turėti gražią ir skaisčią odą. GRACIAL -dvifazis preparatas su trečios kartos gestagenu ir sumažinta estrogenų doze. Jo teigiamas poveikis odai yra pats stipriausias tarp Lietuvoje registruotų preparatų.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.