aA
Klausimas

Laba diena Irena,

Mano darbas yra sėdimas, aš ateinu į darbą 8 val. ir išeinu 18 val. Visas mano judėjimas tai nuo autobuso iki darbo, ir nuo darbo iki autobuso. Todėl pastebėjau, kad mano užpakalis pradėjo augti, ir bijau, kad gali atsirasti celiulitas, šiaip ir pavalgau normaliai tik vakare, o per pietus tai tik kokių salotų indelį. Esu iš prigimties nestambaus kūno sudėjimo, mano liemuo plonas (65 cm) ir viršutinė dalis nėra plati, o klubai (98 cm).

Patarkit, kaip turėčiau maitintis, ko atsisakyti, nuo kelintos valandos nebevalgyti, ar reikia valgyti pusryčius ir kokios treniruotes (ar treniruokliai, ar aerobika, ar dar kas nors) man labiausiai padėtų numesti susikaupusius riebalus nuo užpakalio ir kokio intensyvumo treniruotės turėtų būti. Labiau mane domintų treniruokliai, nes aerobika tame rajone ir aplinkui, kur aš gyvenu, nevyksta, o treniruoklių salių yra net 2, ir kokie pratimai labiausiai padėtų atsikratyti riebalų.

Iš anksto dėkoju
Beata

Atsakymas

Pirmiausia apie mitybą. Valgyti reikėtų 4-5 k. per dieną, jei tiek kartų neišeina, bent jau 3 k. Pusryčius ir pietus reikia valgyti būtinai, gali būti, kad pusryčių jums nelabai norisi, nes stipriau valgote vakare. Tai reikėtų keisti, t.y. didesnę dienos maisto dalį suvalgyti per pusryčius ir pietus.

O valgyti galima ir reikia viską, tik nepiktnaudžiaukite riebiu maistu ir saldumynais.

Dabar apie sportą. Jums reikia stiprinti viso kūno raumenis ir gauti kardio krūvį. T.y. 20-30 min. 2-4 k. per savaitę reikėtų minti dviratį, eiti takeliu, vienu žodžiu dirbti su tais kardio treniruokliais, kokie yra tame klube. Taip pat 2-3 k. per sav. stiprinti raumenis. Ir tai daryti reikėtų pastoviai, tada tikrai turėsite rezultatą.

Sėkmės
Irena

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.