aA
Penkiametė mokinukė įtariama su klasės draugu užsiiminėjusi oraliniu seksu. Šį atvejį tiria atsakingi asmenys.

"Mano žiniomis, nieko panašaus anksčiau nėra nutikę ir labai panašu, kad daugiau niekada nebenutiks", - sakė Jungtinių Valstijų Harisbergo mokyklos rajono advokatas Nate'as Watersas (Neitas Votersas).

Pasak miesto savivaldybės atstovo Randy Kingo (Rendžio Kingo), incidentas Melrouzo pradinės mokyklos klasėje įvyko lapkričio 15-ąją. Mokyklos darbuotojams pirmadienį apie jį pranešė kito šios klasės mokinio mama.

Dar nežinoma, kur minėtojo įvykio metu buvo mokytoja. R.Kingas teigė, kad šiuo metu ji išėjo atostogų ir slaugo nepagydomai sergantį giminaitį. Prieš išeidama mokytoja direktoriui paliko pastabą apie šį incidentą. Bylą tiriantys pareigūnai pedagogės kol kas neapklausė, sakė R.Kingas.

Anot R.Kingo, mergaitė kaltinimų išvengs, nes yra per maža, o pats aktas atliktas nepanaudojus jėgos.

"Šiaip ar taip, atvejį tirs vaikų ir jaunimo tarnybos, - tvirtino R.Kingas. - Taip besielgiantys tokio amžiaus vaikai nebūtinai šių dalykų išmoko iš televizijos".

Harsibergo laikraščio "The Patriot-News" vakarykščiam numeriui berniuko mama sakė, kad mergaitė prisipažino atlikusi oralinio sekso aktą. Motina, kurios vardo sūnaus saugumo sumetimais laikraštis neskelbė, tvirtino esanti susirūpinusi ne tik dėl savo vaiko, bet ir dėl mergaitės, nes jai kyla įtarimas, jog taip besielgianti mažametė pati galėjo patirti seksualinę prievartą.

"Tai - ne vaikų peštynės ar mokykloje patirta skriauda, - teigė mama. - Tai rimtas dalykas".

N.Waters sakė neabejojąs, kad toks įvykis iš tikrųjų buvo, tačiau pabrėžė, jog vis dar tebėra neaišku, kas iš tikrųjų nutiko.

"Nenorėjome imtis veiksmų remdamiesi vien tik nuogirdomis iš penkiamečių, - sakė N.Waters. - Šiuo metu mėginame susisiekti su mokytoja ir gauti atsakymų į kai kuriuos klausimus".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.