aA
Kauno apygardos teisme trečiadienį turėjo būti nagrinėjama stambaus masto kontrabanda kaltinamo buvusio Vilniaus mokesčių policijos komisaro Mindaugo Silickio ir kitų jo bendrininkų byla. Tačiau M.Silickiui teismo salėje sušlubavo sveikata.
30-metis teisiamasis teismo salėje, belaukdamas posėdžio pradžios, staiga pasijuto blogai. Konvojaus pareigūnai jam skubiai iškvietė medikus.

Ekskomisaras greitosios pagalbos automobiliu nuvežtas į Kauno klinikų kardiologijos reanimaciją. Byla iš esmės nepradėta nagrinėti. Pasak medikų, dėl sutrikusio širdies darbo M.Silickio būklė sunki ir dar neaišku, kiek jis bus gydomas klinikose.

1 tūkst. litų bauda už neatvykimą į posėdį teismas nubaudė kito teisiamojo Vygaudo Vaznelio gynėją Ričardą Girdziušą.

Buvęs Vilniaus mokesčių policijos komisaras kaltinamas nusikalstamo susivienijimo organizavimu, kurio veikloje taip pat dalyvavo pusbrolis, bendrovės "Pilita" direktorius V.Vaznelis, Medicinos banko kasininkas Jonas Martišius ir Marijampolės teritorinės muitinės inspektorius Kęstutis Kušlevičius.

Vyriškiai kaltinami stambiu mastu ir dideliais kiekiais kontrabandos būdu per muitinę, išvengiant muitinės kontrolės, gabenę nedenatūruotą etilo alkoholį ir akcizais apmokestinamas prekes. Prekės buvo realizuojamos Vilniuje ir Kaune.

Pasak Kauno apygardos prokurorų, M.Silickis nusikalstamą susivienijimą suorganizavo 1999 metais.

M.Silickio gaujai dar talkino Latvijos pilietis, verslininkas Nikolajus Ribakovas, kuriam byla išskirta į atskirą tardymą, taip pat į pensiją išėję buvę Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai Juozas Leščiukaitis bei Česlovas Sakalauskas. Pastariesiems baudžiamoji byla nutraukta už teisėsaugos organams suteiktą vertingą informaciją.

STT surinkta ir Kauno apygardos teismui perduota medžiaga surašyta 54 tomuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.