aA
JAV ambasadorius Maskvoje Alexandras Vershbow (Aleksandras Veršbou) apkaltino Baltarusijos vadovybę teikus karine pagalba Irakui.
"Mums kelia nerimą antidemokratinė Aleksandro Lukašenkos (Baltarusijos prezidento) politika ir ta pagalba, kurią jis teikia Irakui bei kai kurioms kitoms šalims", - pareiškė ambasadorius trečiadienį spaudos konferencijoje Maskvoje.

Jis patikslino, jog "mes turtime tam tikrų įtarimų ir dalinių įrodymų, kad kai kurios rūšies ginkluotė ir technologijos buvo perduotos Irakui".

Atsakydamas į klausimą, kas paskatino JAV paskelbti Baltarusijos prezidentą ir kai kuriuos kitus aukščiausius šios šalies asmenis JAV nepageidautinais, A. Vershbow pažymėjo, jog tiesioginė šios sprendimo priežastis buvo ESBO misijos "provokacinis išsiuntimas" iš šalies.

"Mes, kaip ir anksčiau, pareiškiame, jog norėtume matyti Baltarusiją savo partnere, ir esame pasirengę normalizuoti santykius, bet savo ruožtu Baltarusija turi atsitraukti iš tos pozicijos, kurią ji užima", - sakė ambasadorius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.