aA
Aviganis
Naminiai gyvūnai uostamiestyje pradėti ženklinti įsigaliojus naujoms jų laikymo taisyklėms, tad nuo šiol atitinkamos tarnybos galės kaupti informaciją apie mieste laikomus kates ir šunis. Nedideliu prietaisu paženklinus gyvūnus, užpildoma ir jų identifikacijos kortelė, o duomenys ne tik apie jį, bet ir šuns ar katės šeimininką įrašomi į elektronines laikmenas. Veterinarijos klinikoms už ženklinimo procedūrą kol kas moka VĮ "Gyvūnų registracijos centras".

Jis parūpina ir specialių mikroschemų. Vėliau už šuns registravimą ketinama imti 10, už katės - 5 litų mokestį. Anot specialistų, kiekvienos implantuotos mikroschemos duomenis galima nuskaityti specialiu prietaisu, tad pasimetęs ir į prieglaudas patekęs augintinis bus atpažįstamas be vargo, taps nesunku rasti ir jo šeimininką.

ELTA primena, kad nuo lapkričio 1 dienos įsigaliojus Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimui, nustatančiam vietinę rinkliavą už gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose, ją turi mokėti visi miestiečiai, laikantys šunis ir kates.

Tarybos sprendimu, už šunį per mėnesį teks sumokėti 5 , o už katę - 3 litus. Mokesčių lengvatos taikomos akliems, vienišiems invalidams ir vienišiems pensininkams, asmenims, turintiems policijos, krašto ar priešgaisrinės apsaugos, žmonių gelbėjimo tarnybų pažymėjimus, kad jų veiklai reikia šunų. Visi gyvūnai turi būti užregistruoti.

Iš surenkamų rinkliavų planuojama finansuoti beglobių gyvūnų gaudymo, karantinavimo, utilizavimo paslaugas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.