aA
Pajūrio pasieniečiai savaitgalį užfiksavo Lietuvos jūros sienos pažeidimą, kurį padarė sugedęs latvių žvejybinis laivas.
Ankstų sekmadienio rytą iš Latvijos į Lietuvos teritorinius vandenis įplaukė latvių žvejybinis laivas "Seme".

Pakrančių apsaugos pasienio policijos rinktinės pareigūnai susisiekė su laivu ir informavo apie valstybinės sienos kirtimą.

Žvejybinis laivas pranešė, kad sugedo variklis ir jis yra priverstas dreifuoti.

Latvių laivas "Seme" įplaukė į Lietuvos teritorinius vandenis apie 150 metrų.

Iki Būtingės naftos plūduro buvo likę apie 2,2 kilometro, iki kranto - apie 10 km.

Latvijos laivui pagalbos neprireikė, ir maždaug po poros valandų jis išplaukė ir Lietuvos teritorinių vandenų.

Lietuvos pasieniečiai taip pat pranešė, kad sekmadienį keltais "Palanga" ir "Šiauliai" iš Švedijos deportuoti 5 Lietuvos piliečiai.

Į Kuršių pasienio kontrolės postą atvykus keltui "Palanga", pasieniečiai sulaikė 19-metį Gytį Stankevičių, kurio ieškojo Šiaulių rajono policijos komisariatas.

Apie sulaikytąjį G. Stankevičių pranešta paieškos iniciatoriui. Vaikinas perduotas Klaipėdos jūrų uosto policijai.

Tuo pačiu keltu iš Švedijos dėl nelegalaus darbo buvo deportuoti dar 3 Lietuvos piliečiai: 19-metis Grigorijus Vorobjovas, 23 metų Irmantas Kavaliauskas ir 20-metis Domantas Baniulis. Po apklausos visi sulaikytieji paleisti.

Keltu "Šiauliai" į Lietuvą buvo grąžintas 31 metų Gontaras (!) Trakymas, kuris Švedijoje neblaivus vairavo transporto priemonę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.