aA
Baltieji rūmai antradienį paragino Saudo Arabiją "nuveikti daugiau" kovojant su terorizmu ir pareiškė, kad JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) patarėjai ieško būdų, kaip Rijadas galėtų aktyviau dalyvauti šioje pasaulinėje kampanijoje.
White house
"Saudo Arabija yra gera partnerė kare su terorizmu, tačiau ji gali nuveikti daugiau, - sakė G.W.Busho atstovas spaudai Ari Fleischeris (Aris Fleišeris).- Jungtinių Valstijų užduotis yra paraginti Saudo Arabiją nuveikti daugiau".

Šis pareiškimas nuskambėjo po to, kai dienraštis "The Washington Post" pranešė, kad Nacionalinio saugumo taryba ragina G.W.Bushą patvirtinti planą, kuris padėtų priversti Saudo Arabiją nutraukti, kaip įtariama, jos piliečių teikiamą finansavimą teroristinėms grupuotėms.

Pasak A.Fleischerio, iš žemesnio rango pareigūnų sudaryta "darbo grupė" ieško būdų, kaip padidinti Saudo Arabijos pajėgumą kovoje su terorizmu, tačiau jis taip pat pridūrė, kad dienraštyje išsakyta "vieno asmens, o ne visos grupės nuomonė".

Kaip pranešė įtakingas JAV dienraštis, grupė siūlo Rijadui nustatytas 90 dienų terminas, per kurį jis turėtų nutraukti įtariamųjų veiklą, o jam nepaklusus, JAV imtųsi vienašališkų veiksmų.

Cituodamas aukštus pareigūnus, dienraštis pranešė, kad JAV galėtų pateikti Saudo Arabijai informacijos ir įrodymų apie tam tikrus asmenis ar įmones, kurie yra įtariami "al Qaeda" ar kitų teroristinių organizacijų finansavimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.