aA
Maskvoje sulaikyti dar trys įtariamieji, galintys būti susiję su įkaitų drama Maskvos teatre ir sprogdinimu prie "McDonald's" restorano sostinės pietvakariuose, pranešė sostinės prokuroras Michailas Avdiukovas.
Prie užgrobto teatro Maskvoje
Prie užgrobto teatro Maskvoje
© EPA-ELTA
Sostinės prokuroras antradienį interviu patikslino, kad maskvietė Irina Ivantejeva buvo sulaikyta lapkričio 22 dieną, o Moldavijos pilietis Viktoras Kroitoru ir odesietis Olegas Isačenka - lapkričio 23-ąją, tačiau du pastarieji antradienį buvo paleisti iš laikinojo kalinimo izoliatoriaus.

28 metų I.Ivantejeva buvo sulaikyta bute, į kurį jos vyras, anksčiau sulaikytas Hampašas Sobralijevas, teisėsaugos organų duomenimis, spalio 25 dieną atnešė du medžiaginius krepšius, kuriuos Ivantejeva vėliau išmetė į Maskvos upę.

Praėjusį pirmadienį narai iš upės tame rajone ištraukė maždaug 2 kg sveriantį vadinamąjį "šahido diržą" iš plastido ir geležinių guolių, taip pat savadarbę granatą su degtuvu.

Ekspertai nustatė, kad šie radiniai identiški čečėnų užimtame teatro pastate rastiems ginklams.

Sąsajomis su šiais dviem teroro aktais šiuo metu įtariami 7 žmonės, tarp kurių - 37 metų Dagestano gyventojas Aslanas Murdalovas, broliai Alichanas ir Achiadas Mežijevai, pas kuriuos rasti 48 granatsvaidžio užtaisai, karabinas, šovinių, 19 "šahido diržų" ir ekstremistinio pobūdžio literatūros.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.