aA
Savo draugę nužudęs, jos lavoną bandęs sudeginti krosnyje ir vėliau įmetęs į melioracijos griovį dvidešimtmetis Algirdas Mončys nuteistas kalėti 9 metus sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijoje.
Tokią bausmę jam paskyrė bylą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas. Ši Plungės rajono Žvirblaičių kaimo gyventojus pribloškusi kruvina tragedija įvyko šių metų sausio 28-osios naktį A.Mončio tėvo namuose.

Išvakarėse čia su draugu Andriumi užsuko 23 metų Rasa Stuopelytė, gyvenanti tame pačiame kaime pas tetą. Merginai nuo vaikystės trūko ne tik tėvų meilės ir globos, bet kartais ir maisto. Teta pasakojo, kad pagalbinę mokyklą baigusi labai darbšti Rasa buvo sukurta ne mokslams, o darbui.

Merginą užmušė pagaliu

Tą vakarą visi bičiuliai išgėrė alaus ir samanės. Apie vidurnaktį Andrius išėjo į lauką ir negrįžo. Nesulaukusi draugo namo susiruošė ir Rasa. Algirdas ruošėsi eiti miegoti, nes kitą dieną turėjo anksti keltis ir eiti dirbti į lentpjūvę.

Tik išėjusi Rasa sugrįžo, norėdama pasišnekėti, kodėl nieko nesakęs Andrius ją paliko. Algirdas davęs jai telefoną ir prašęs viską pačiai išsiaiškinti, tačiau mergina po kiek laiko vėl grįžo į vidų. Vaikino teigimu, jam užvirė kraujas, jis liepęs merginai eiti lauk, ši ėmusi jį įžeidinėti. Tada A.Mončys pačiupo pagalį ir pro verandos duris beišeinančiai merginai trenkė per galvą.

Rasa esą jį plūdo toliau, vadino žmogžudžiu. Tada jis pasivijo draugę kieme ir dar užtvojo du kartus. Mergina parkrito ant žemės. Po kiek laiko nebeužčiuopęs jokių gyvybės ženklų vyras nusprendė atsikratyti įkalčių.

Teisme jis teigė buvęs labai išsigandęs ir susijaudinęs, todėl negalėjo paaiškinti, kaip į galvą šovė kraupi mintis auką sudeginti.

"Lietuvos rytas"