aA
Vieno čečėnų sukilėlių lyderių grasinimai surengti daugiau išpuolių prieš Rusijos objektus tik padės suvienyti Maskvą ir Vakarų šalis kovoje su terorizmu, pirmadienį pranešė Kremliaus atstovas Čečėnijos klausimais Sergejus Jastržembskis.
Kremlius
Kremlius
Viename Vokietijos laikraščių sekmadienį buvo išspausdintas nepripažintos Ičkerijos respublikos karinio komiteto vadovo Šamilio Basajevo pareiškimas, kuriame perspėjama apie galimus naujus išpuolius prieš Rusiją, mėginant priversti Maskvą pradėti taikos procesą.

Š.Basajevas taip pat paragino NATO daryti spaudimą Maskvai ir pagrasino, jog visi "kariniai, ekonominiai ir strateginiai Rusijos objektai taps mūsų išpuolių taikiniais", jeigu artimiausiu laiku nebus pradėtos derybos dėl trejus metus vykstančio karo nutraukimo".

"Š.Basajevo NATO šalims padarytas pareiškimas, kuriame jis vėl grasina teroro aktais, tik padės sustiprinti Rusijos ir NATO bendradarbiavimą kovoje su tarptautiniu terorizmu", - pareiškė S.Jastržembskis.

Už praėjusį mėnesį įvykdytą ir 129 žmonių gyvybes nusinešusį įkaitų pagrobimą Maskvos teatre atsakomybę prisiėmęs Š.Basajevas paragino NATO šalis daryti spaudimą Rusijai, kad ji sutiktų grįžti prie derybų stalo.

Jo pareiškimas buvo išplatintas praėjusią savaitę per dviejų dienų NATO viršūnių susitikimą Prahoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.