aA
Lietuvos pakvietimas stoti po NATO skėčiu, netrukus po to Vilniuje nuskambėjęs Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Prezidento George'o W. Bush'o pažadas ginti Lietuvą nuo priešų išpildė svetur gyvenančių lietuvių ilgai puoselėtus lūkesčius.
"Tiek metų mes laukėme šių JAV Prezidento žodžių: "Lietuvos priešai nuo šiol yra ir Amerikos priešai", - prisipažino JAV Lietuvių Bendruomenės Tarybos pirmininkė Regina Narušienė Eltai atsiųstame laiške.

Siekdami tokio JAV Prezidento pažado, "penkiasdešimt Lietuvos okupacijos metų Amerikos lietuvių išeivija, taip pat ir Lietuvių bendruomenė, tūkstančiais demonstravo prie Amerikos valdžios įstaigų, surinko milijonus parašų, vykdė įtaigojimo akcijas laiškais, telegramomis, asmeniškai lankė Kongreso narių įstaigas, reikalaudami Lietuvos okupacijos nepripažinimo, nepriklausomybės atkūrimo pripažinimo ir prašydami padėti Lietuvai atsistoti po NATO skėčiu", - priminė R.Narušienė, kuri Prezidento Valdo Adamkaus delegacijoje praėjusią savaitę vyko į Prahą sutikti istorinio Lietuvai įvykio - pakvietimo į Šiaurės Atlanto Aljansą.

"Kai Prezidentas G.W.Bushas kreipėsi į lietuvių tautą nuo Vilniaus Rotušės laiptų, aš pirmą kartą buvau tokia išdidi, kad esu lietuvė ir kad esu amerikietė", - prisipažino JAV Lietuvių Bendruomenės Tarybos pirmininkė.

Tokiais žodžiais ji reiškia savo išsipildžiusią svajonę: "Man visada Lietuva buvo tarsi motina, nes Lietuvoje aš gimiau, o Amerika buvo tarsi tėvas, kuris man suteikė gyvenimą. Stovėdama ant Rotušės laiptų aš galvojau: pagaliau mano šeima yra kartu, pagaliau mes esame išgirsti, pagaliau mano tauta turės ramų gyvenimą ir galės kurti savo ateitį".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.