aA
Likus dviems dienoms iki ginklų inspekcijos Irake pradžios, pirmadienį į Bagdadą atvyksta pirmieji 18 Jungtinių Tautų inspektorių. Anot rezoliucijos 1441, ginkluotės kontrolė Irake turi būti pradėta šį trečiadienį. Į Bagdadą jau yra nuvykęs avangardinis būrys, kuris rengia dirvą kontrolierių darbui.
Bagdadas
Tuo tarpu Irako užsienio reikalų ministras Nadschi Sabri sekmadienį paskelbtame laiške JTO generaliniam sekretoriui Kofi Annanui dar kartą apkaltino Jungtines Valstijas, kad šios su naująja rezoliucija tik ieško dingsties pulti Iraką.

Rezoliucijos vienuoliktajame paragrafe ginklų kontrolieriai raginami pranešti Saugumo tarybai apie bet kokį Irako vyriausybės trukdymą dirbti inspektoriams. Tai reiškia, kad netgi smulkmenos ir nesusipratimai, kuriuos galima išsiaiškinti vietoje, bus traktuojami kaip Irako nusižengimas rezoliucijai, sakoma laiške.

Tuo tarpu Arabų lygos generalinis sekretorius Amre Mussa pareiškė, kad negalima kalbėti apie karą Irake, lyg tai jau būtų nuspręstas dalykas, "nes tai didina įtampą tarp abiejų pusių (Irako vadovybės ir ginkluotės inspektorių)". Jis sakė, jog vis dar viliasi, kad karui bus užkirstas kelias ir kad vyriausybė Bagdade ir JTO kontrolieriai gerai bendradarbiaus.

A.Mussa pirmadienį Kaire susitiks su Tarptautinės atominės agentūros (IAEO) direktoriumi Mohammedu el Baradei, kuris kartu su švedu Hansu Blixu yra atsakingas už ginklų kontrolę Irake.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.