aA
Sadamas Huseinas
Sadamas Huseinas
Apie S.Huseino (Saddam Hussein) negalavimus pranešė Didžiosios Britanijos ir Vokietijos žiniasklaida, remdamasi Irako opozicijos pranešimais, pasak kurių, diktatorių praėjusį sekmadienį ištiko širdies smūgis. Bagdadas griežtai paneigė šiuos pranešimus.

Kol kas neaišku, ar šeštadienį transliuota kalba, skirta Irako armijos 80-mečiui, buvo gyva ar įrašyta. S.Huseinas (Saddam Hussein) savo karius vadino didvyriais, kariavusiais dviejuose karuose per pastaruosius 20 metų ir įrodžiusiais savo ištikymybę tautai.

Irako ir Irano karas kainavo milijoną gyvybių ir jį užbaigė Jungtinių Tautų (JTO) pagalba sudarytos paliaubos. Per Persijos įlankos karą JAV vadovaujami sąjungininkai iš Kuveito išvarė okupacines Irako pajėgas. Kalboje S.Huseinas (Saddam Husssein) neminėjo nei Irano, nei JAV, nei naujosios JAV prezidento Džordžo V.Bušo (George W.Bush) administracijos.

Dž.V.Bušo (George W.Bush) naujuoju valstybės sekretoriumi paskirtas Kolinas Pauelas (Collin Powell) žadėjo su JAV sąjungininkais mėginti sugriežtinti JTO sankcijas Irakui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.