aA
Supaprastinama vizų išdavimo tvarka į Lietuvą atvykstantiems užsienio šalių piliečiams. Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, nuo šiol Lietuvos vizas be kvietimo galės gauti Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Kazachstano, Moldovos bei Taivano piliečiai.
Pakaks pateikti įrodymą, kad jie turi pakankamai lėšų pragyvenimui Lietuvoje (40 JAV dolerių dienai). Viza be kvietimo bus išduodama iki 30 dienų laikotarpiui, Moldovos piliečiams - iki 10 dienų. Supaprastinta vizų išdavimo tvarka patvirtinta bendru užsienio reikalų ir vidaus reikalų ministrų įsakymu, apie tai informuoti Vyriausybės vadovai.

Nuo šiol be kvietimų vizos bus išduodamos šių Europos Sąjungos (ES) "baltajame" sąraše esančių valstybių piliečiams: Argentinos, Bolivijos, Brazilijos, Brunėjaus, Ekvadoro, Gvatemalos, Hondūro, Honkongo, Izraelio, Korėjos, Kosta Rikos, Makao, Malaizijos, Meksikos, Nikaragvos, Panamos, Paragvajaus, Pietų Afrikos, Salvadoro, Singapūro ir Urugvajaus.

Anot pranešimo, su kai kuriomis iš šių valstybių jau yra inicijuotos derybos dėl bevizio režimo sutarčių pasirašymo. Likusių 21 ES "baltajame" sąraše esančių valstybių piliečiai vyksta į Lietuvą be vizų. Kaip teigiama Vyriausybės pranešime, siekiant skatinti verslo ryšius, nuo šiol galios ir kvietimai, Lietuvos juridinio asmens persiųsti faksimiliniu ryšiu.

Palengvintos sąlygos ir ne turizmo ar verslo tikslais į Lietuvą vykstantiems užsieniečiams. Be Lietuvos migracijos tarnyboje patvirtinto kvietimo bus galima vykti lankyti sunkiai sergančio šeimos nario ar artimo giminaičio, kartą per metus lankyti artimųjų kapų, vykti į laidotuves.

Ši nuostata galios ir tokiais atvejais, kai užsienietis vyksta į Lietuvą labdaros tikslais ar yra tarptautinės organizacijos, kurios narė yra Lietuva, atstovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.