aA
Vokietijos užsienio reikalų ministras Joschka Fischeris (Joška Fišeris) ketvirtadienį pareiškė apgailestaująs, kad 8-ajame dešimtmetyje, būdamas ekstremistiškai nusiteikęs radikalas kairuolis, jis užpuolė policijos pareigūną. Tačiau ministras tvirtai atmetė raginimus atsistatydinti.
Joschka Fischer
Joschka Fischer
J. Fischerio praeitis kairiųjų studentų sąjūdyje yra gerai žinoma. Tačiau šią savaitę ji vėl imta linksniuoti, nes sausio 16 dieną jis turi duoti parodymus kito buvusio ekstremisto, Hanso-Joachimo Kleino (Hanso Joachimo Klaino), teisme. Šis ekstremistas yra kaltinamas žmogžudyste per 1975 metais dabar bausmę atliekančio Carloso (Karloso) Šakalo surengtą išpuolį prieš OPEC šalių ministrų susitikimą Vienoje.

Žurnalas "Stern" išspausdino 1973 metų nuotraukas, kuriose J. Fisheris protesto demonstracijos metu dėvi veidą dengiantį motociklininko šalmą, muša policininką ir spardo jį, parkritusį ant žemės. 52 metų J. Fischeris interviu žurnalui prisipažino, kad buvo "ekstremistas" ir nevengė velts į muštynes su policija.

Ketvirtadienį po viešo pasirodymo su Berlyne viešinčiu Izraelio užsienio reikalų ministru J. Fischeris atsiprašė ir pareiškė, kad smurto vartojimas buvo "didelė klaida".

"Mes buvome įsitikinę, kad norime ir turime drumsti konstitucinę tvarką", sakė ministras. Jis pasakojo, kad po išgyvento "skausmingo vidinio proceso" galų gale išsižadėjo ekstremizmo. J. Fischeris pridūrė, kad karjera Žaliųjų partijoje įrodo, jog jis yra ištikimas Vokietijos demokratijai ir jos pokario Konstitucijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.