aA
"DuPont Automotive" atlikto tyrimo duomenimis, Šiaurės Amerikoje beveik visose automobilių kategorijose populiariausia spalva tapo sidabrinė, kuri atkovojo titulą iš 1999 metų lyderės - baltos spalvos.
Car
"Dabartinės automobilių dažymo technologijos leidžia klientams išreikšti savo individualumą visiškai nekenkiant produkto patvarumui", - aiškino "DuPont Co." padalinio "DuPont Herberts Automotive Systems" spalvų stilistas ir rinkodaros vadybininkas Bobas Deilis (Bob Daily).

17,6 proc. 2000 metų modelių automobilių ir nedidelių sunkvežimių pirkėjų pasirinko sidabro spalvą, tuo tarpu baltą spalvą parinko 17,2 proc. praėjusių metų modelių automobilių pirkėjų, o juodą - 11,3 proc.

Į populiariausių spalvų dešimtuką taip pat pateko žalia ir tamsiai žalia (8,9 proc.), mėlyna ir tamsiai mėlyna (8,8 proc.), raudona (6,7 proc.), skaisčiai raudona (4,7 proc.), šviesiai ruda (4,5 proc.), pilka (3,8 proc.) ir aukso (3,4 proc.) spalvos.

Europoje sidabro/pilką spalvą savo naujajam automobiliui parinko 32 proc. praėjusių metų modelių pirkėjų, o 15 proc. pasirinko baltą spalvą. Azijoje sidabro spalvą pasirinko 43 proc., o baltą - 32 proc.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.