aA
Valdančiosios Naujosios politikos koalicijos atstovai neigia opozicijos pareiškimus, jog prezidentas Valdas Adamkus yra "draskomas vidinių prieštaravimų" dėl dabartinės valdžios vykdomos politikos. Liberalų ir socialliberalų atstovai teigia, jog iš konteksto paimtos prezidento citatos neatspindi jo tikrojo požiūrio.
Socialdemokratinė koalicija
© ELTA
Ketvirtadienį spaudos konferencijoje Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas Vytenis Andriukaitis teigė, jog trečiadienį įvykusiame susitikime su kairiosios opozicijos atstovais prezidentas pareiškė apmaudą dėl dabartinės valdžios vykdomos politikos.

"Apmaudu, kad stinga žvilgsnio į ateitį. Jeigu nepabandysime bendrai pajudėti į priekį, susidursime su socialiniu sprogimu", citavo prezidento žodžius V. Andriukaitis, pažymėjęs, jog prezidentas pripažino formaliai esąs atsakingas "už tai, kas vyksta".

"Galima daryti išvadą, kad prezidentą drasko vidiniai prieštaravimai matant tokius (dabartinės valdžios - BNS) sprendimus, kurie praktiškai tik didina socialinę diferenciaciją", teigė opozicijos lyderis.

Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos seniūnas Gediminas Jakavonis spaudos konferencijoje teigė, jog "senas politikos vilkas" V. Andriukaitis "labai profesionaliai padarė antireklamą", pasinaudodamas iš konteksto paimtomis prezidento frazėmis.

Šios frazės, pasak G. Jakavonio, neatitinka prezidento požiūrio nei į valdančiąją daugumą Seime, nei į Vyriausybę.

Liberalų frakcijos seniūnė Dalia Kutraitė sakė, jog valdančiajai koalicijai "būtų galima pradėti ir baimintis", jeigu padėtis būtų vertinama remiantis tik opozicijos pateiktomis prezidento citatomis.

Jos nuomone, opozicijai yra neetiška naudotis "diplomatiškomis prezidento frazėmis" parodant jį esant opozicijos šalininku.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.