aA
Prancūzijos technologinės bendrovės savininkai tvirtina sukūrę kol kas realiausią virtualios realybės žvaigždę. Evai Solal priklausantis tinklalapis pradėjo veikti prieš šešetą savaičių. Jos “tėvai” – “Attitude Studios”. Nors tai pirmasis virtualus kompanijos suskurtas asmuo, ji yra tokia reali, kad sunku patikėti, jog ji netikra.
Eve Solal
Virtualioji asmenybė gali būti pagarsinta ne tik internete, bet ir televizijoje bei filmuose.

Kompanijos savininkai tvirtina, kad ji gerokai aplenkė tokias puikiai žinomas virtualias merginas, kaip “Tomb Raider” herojė Larą Croft ar virtualią naujienų pranešėją iš D.Britanijos Ananovą.

Tikroviški Evos judesiai – kalbėjimo manieros, gestikuliacija – žiūrėjusiems reklaminį filmuką neišdavė, kad mergina yra tiktai kompiuteriu sukurtas žmogaus modelis.

Eva buvo sukurta naudojant “motion capture” (judesio fiksavimo) technologiją. Ant tikros aktorės kūno buvo priklijuota daug žymeklių, o 12 kamerų fiksavo visus žymeklių pozicijų pokyčius. Visi žymekliai kompiuterio traktuojami kaip taškai, susijungę sudarantys skaitmeninį žmogaus skeletą.

Merginos “oda” buvo priklijuota prie skeleto itin sudėtingu procesu. Dėl to oda atrodo ypatingai tikroviškai, o besilankstant kaulams “oda” truputėlį pasislenka, kaip ir tikram žmogui. Vėliau nuoga mergina buvo aprengta, jai buvo užauginti skaitmeniniai plaukai.

Veido išraiškų kūrimas taip pat buvo itin sudėtinga procedūra. Bene sunkiausia buvo suderinti tariamų žodžių ir burnos judesių sinchronizaciją.

Žmogaus kūrimo technologijos programavimas truko tris mėnesius, Evai sukurti reikėjo dvejų mėnesių. Bet ateityje modelių kūrimas turėtų būti kur kas trumpesnis.

Norėdami sustiprinti tikroviškumo efektą, Evos “tėvai” netgi sukūrė jos biografiją. Ji gimė 1978 metų gegužės 3 dieną, viename Paryžiaus bare dirba padavėja, turi butą, mobilų telefoną, draugus ir tikisi pradėti dirbti pramogų pramonėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.