aA
Viešbutis, pastatytas iš 4 500 tonų sniego ir 250 tonų ledo, buvo atidarytas Naujųjų metų dieną po savaitgalį siautusios pūgos. Jis veiks tris mėnesius. Viešbutis pastatytas prie Kvebeko miesto esančioje vietoje, nuo kurios matyti Šv. Lauryno upė ir Monmorensio krioklys, kuris yra aukštesnis už įžymųjį Niagaros krioklį.

"Mes tikrai džiaugiamės, šiandien čia daug siautulio. Viešbutis visiškai rezervuotas - šešiuose mūsų numeriuose yra 22 žmonės", pareiškė viešbučio ryšių direktorė Helene Barbeau (Helena Barbo). Pasak jos, viešbučio personalas praėjusią naktį miegojo ledo lovose.

"Ledo viešbutyje" yra baras, kino teatras ir dvi meno galerijos su ledo skulptūrų ekspozicijomis. Numeriuose yra ledo lovos. Kaina vienam žmogui - 150 Kanados dolerių (maždaug 400 litų) už naktį. Čia įskaičiuoti karšti pusryčiai ir miegmaišis, ištiesiamas ant kailiu apklotos ledo lovos.

Viešbučio statyba kainavo 750 tūkst. Kanados dolerių (2 002 500 litų). Dalį sumos skyrė Kvebeko provincijos valdžia.

"Ledo viešbutis" veiks tris mėnesius, kol balandį ledas ir sniegas pradės tirpti. Šis sumanymas perimtas iš Švedijos, kur maždaug prieš dešimtmetį buvo pastatytas bene pirmasis pasaulyje ledo viešbutis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.