aA
"Vladimiras Putinas paskelbė revoliucijos pradžią", rašė liberalus dienraštis "Vremia novostei". V. Putino ketinimas sumažinti sričių gubernatorių valdžią, apie kurį buvo paskelbta trečiadienį, gali reikšti didelius pokyčius Rusijos valdyme, teigė laikraštis.

V. Putinas pasakė savo kalbą geriausiu televizijos laiku. Centralizuotos valstybės šalininkas V. Putinas papasakojo apie rengiamus įstatymus, pagal kuriuos būtų atleisti 89 Rusijos sričių gubernatoriai ir atimta jų teisė automatiškai gauti vietą aukštuosiuose parlamento rūmuose Federacijos Taryboje.

Šis pareiškimas buvo pasakytas netrukus po to, kai parlamentas lengvai patvirtino premjeru V. Putino kandidatą, liberalų ekonomistą ir buvusį finansų ministrą Michailą Kasjanovą.

Dienraštis "Izvestija" sveikino V. Putino žygį prieš sričių vadovus, kurių daugelis turi kone diktatorišką galią kontroliuoti mokesčius, miliciją, žiniasklaidą ir vietų gamtinius išteklius.

"Šie pakeitimai, nors iš pažiūros nėra pernelyg painūs ar sudėtingi, faktiškai turi esminį poveikį kiekvienam Rusijos piliečiui", rašė laikraštis. Jis nurodė, kad dėl prasto mokesčių surinkimo ir asmeninio mecenavimo sistemos dažnai prarandamos lėšos, kurias galėtų gauti gydytojai ir mokytojai.

Pasak spaudos, pirmoji po inauguracijos V. Putino kalba buvo skirta parodyti, kad jis nesileis gubernatorių įbauginamas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.