aA
Windows Įsikroviau nemokamą naršyklės "Opera 5.0" versiją, tačiau lietuviškuose puslapiuose vietoj lietuviškų raidžių matau neaiškius simbolius. Gal galite patarti kaip nustatyti "Operą", kad būtų matomos lietuviškos raidės. IE lietuviškas raides matau be iškraipymų.
Panašu, kad ši naršyklė nėra linkusi automatiškai atpažinti lietuviškus puslapius. Man pavyko rasti tokią išeitį - pakeitus vieną parametrą galima visus puslapius rodyti taip, kaip lietuviškus:

1. Meniu punkte "File" pasirinkite komandą "Preferences". 2. Pasirinkite "Documents" skyrių ir "User fonts and colors" kortelę. 3. Nuspauskite mygtuką, kuriame užrašytas daugtaškio ženklas [...]. 4. Šrifto parametre "Script" parinkite reikšmę "Baltic".

Po šio pakeitimo Windows-1257 (Baltic) standarto lietuviški puslapiai buvo rodomi korektiškai. Patikrinęs kelis nelietuviškus puslapius nepastebėjau, kad vaizdas būtų sugadintas, bet negarantuočiau, kad taip bus visada.

Sprendžiant Jums iškylančias problemas, būtų gerai žinoti, kokią operacinę sistemą naudojate. Mano bandymai buvo daromi Windows 2000 Professional operacinėje sistemoje su Opera 5.01 naršyklė.

Su informacinėmis technologijomis bei internetu susijusius klausimus siųskite adresu QA@delfi.lt.

ALNOS mokymo centras