aA
Latvijos prokuratūra jau supažindina keliais nusikaltimais kaltinamus nacionalbolševikus su bylos medžiaga. Į teismą byla gali būti perduota kitų metų pradžioje, pranešė BNS Rygos teisminės apygardos vyresnysis prokuroras Janis Drobiševskis.
Jis papasakojo, kad prokuratūra laiko įrodytais visus nacionalbolševikams inkriminuojamus nusikaltimus - terorizmą ir neteisėtą sienos perėjimą. Tą patvirtina ir bylos medžiaga, pačių kaltinamųjų ir liudytojų parodymai, faktinė bylos medžiaga.

Tačiau kaltinamieji ir toliau neigia savo kaltę.

Supažindinimas su bylos medžiaga vyks sparčiai, jei kaltinamieji ir jų gynėjai nevilkins laiko ir nereikalaus papildomų tardyminių veiksmų. Tokiu atveju byla į teismą gali būti perduota kitų metų pradžioje, pasakė Drobiševskis.

Kaip ne kartą buvo pranešta, nacionalbolševikų veiksmais Latvijoje susidomėta po to, kai lapkričio pradžioje spauda paskelbė Rusijos federalinės saugumo tarnybos pranešimą, įspėjantį Latvijos valdžią apie galimas provokacijas.

Po kelių dienų policija sulaikė 4 nelegaliai Latvijos sieną tranzitiniu traukiniu kirtusius Rusijos nacionalbolševikus. Lapkričio 17 dieną kiti trys jų bendrai užėmė Rygos Šv. Petro bažnyčios bokštą ir grasino jį susprogdinti. Policija sulaikė ir juos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.