aA
Vilniaus centre rasta išniekinta žydų menora. Penktadienį Vilniaus miesto 3-ojo policijos komisariato vyresnysis komisaras Henrikas Surovičius Vyriausiajam Lietuvos rabinui Shalom Ber Krinsky pranešė, kad viena iš didžiųjų menorų, stovinti Vokiečių gatvėje, buvo vandališkai apgadinta, numesta ant žemės, o ant menoros esantis ženklas buvo sudaužytas.
Menora
Gruodžio 29oji yra paskutinė diena iš Chanukos švenčių, kurios yra švenčiamos visame pasaulyje, ir kurių metu yra pastatomos menorų žvakidės.

Lietuvoje šiemet didžiulės menoros yra pastatytos keturiuose miestuose. Kiekviename iš šių miestų vyko uždegimo ceremonijos. Pagrindinės menoros uždegimo ceremonijoje Vilniuje dalyvavo Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Lietuvos vyriausiasis rabinas sako, kad Lietuvos Vyriausybė visiškai aiškiai išreiškė savo pasišventimą kovoti prieš antisemitizmą, fanatizmą ir netoleranciją. Pagrindiniuose šalies miestuose pastatytos menoros yra to įrodymas. Žydų dvasinis vadovas teigia darąs optimistinę prielaidą, kad prieš tolerancijos ir religinės laisvės simbolį - menorą - įvykdytas vandalizmas yra paprasčiausias chuliganizmas.

"Tačiau mes esame susirūpinę, kad šis aktas gali būti neteisingai aiškinamas kaip antisemitinis aktas", sakoma vyriausiojo žydų rabino pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.