aA
Vilniaus apskritis aiškinsis, ar į 15 žemės sklypų Vilniuje, kurių pageidavo Vyčio kryžiaus ordininkai, nepretenduoja buvę savininkai.
Kaip sakė apskrities Žemės tvarkymo departamento direktorius Mindaugas Novogrodskis, Vilniaus apskričiai perdavus dešimt sklypų Dunojaus ir penkis - Aukštagirio gatvėse, būtina išsiaiškinti, ar į tuos sklypus nepretenduoja buvę savininkai.

Dėl žemės nuosavybės dabartinėse Dunojaus ir Aukštagirio gatvėse yra pateikti archyviniai dokumentai.

Jeigu paaiškės, kad žemės sklypai yra būtent toje vietoje, į kurią pretenduoja buvę savininkai ar nuosavybės teisių paveldėtojai, žemė pirmiausia bus grąžinta buvusiems savininkams, o tik po to bus sprendžiama dėl Vyčio kryžiaus ordininkų.

Vilniaus apskritis turi organizuoti pretenduojančių į žemės sklypus buvusių savininkų ir ordininkų susitikimus tose vietose, kur yra paskirti žemės sklypai.

Vyčio kryžiaus ordininkai ne kartą minėjo pageidaujantys Antakalnio seniūnijos Aukštagirio gatvėje ir Rasų seniūnijos Dunojaus gatvėje esančių sklypų.

Kai kurie ordino kavalieriai, nepatenkinti anksčiau jiems siūlytais sklypais, rengė įvairias protesto akcijas, reikalaudami sklypų geresnėse vietose.

"Lietuvos rytas"