aA
Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus savo visuomeniniais konsultantais paskyrė JAV Lietuvių bendruomenės krašto valdybos reikalų vedėją Lietuvoje Leoną Narbutį ir Biotechnologijos instituto Biotermodinamikos ir vaistų tyrimo laboratorijos vedėją, vyriausiąjį mokslo darbuotoją dr. Daumantą Matulį. Naujieji visuomeniniai prezidento konsultantai šalies vadovui talkins sprendžiant užsienyje gyvenančių lietuvių reikalus.
Daumantas Matulis
© Nuotr. iš asmeninio albumo
Leonas Narbutis gimė 1935 m Kaune. Karo metais pasitraukė į Vokietiją, vėliau emigravo į JAV. L.Narbutis studijavo Ilinojaus universitete Čikagoje ir Urbanoje (JAV). Baigęs studijas dirbo vadybininku įvairiose kompanijose, vėliau įkūrė savo verslą. 2004 metais L.Narbutis grįžo į Lietuvą.

Daumantas Matulis gimė 1970 m. Vilniuje. Mokėsi Vilniaus universitete, kur įgijo biochemijos bakalauro laipsnį. 1998 metais apsigynė biochemijos ir molekulines biologijos daktaro laipsni Minesotos universitete (JAV). Dirbo energetikos planavimo ir aplinkosaugos srityje Osle (Norvegija), buvo Minesotos universiteto mokslinis darbuotojas, vėliau dirbo kompanijos „Johnson&Johnson“ padalinyje. 2005 metais D.Matulis grįžo į Lietuvą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.