aA
"Lietuvos telekomo" moterų krepšinio komandos skriaudikais tapę Izraelio pareigūnai savo šalyje atsidūrė negailestingos kritikos ugnyje.
Izraelio vidaus reikalų ministerija, dėl kurios darbuotojų streiko nebuvo išduotos vizos Lietuvos klubo krepšininkėms, gali būti paduota į teismą.

Izraelio vidaus reikalų ministerija, dėl kurios streiko nebuvo išduotos vizos Lietuvos klubo krepšininkėms, gali net būti paduota į teismą.

"Lietuvos telekomo" krepšininkės antradienį nebuvo įleistos į šalį, kur turėjo žaisti moterų Eurolygos rungtynes su Ramlos "Elitzur Delek" komanda. Po šio skandalingo incidento Izraelio komandai buvo įskaitytas pralaimėjimas 0:2.

Bet Izraelio visuomenę sujaudino ne šis pralaimėjimas. Spaudoje pasipylė komentarai, kurie šiaip jau čia nėra labai įprasti.

"Net FIBA paskirtas laimėjimas Lietuvai nenuvalys tos dėmės, kuri sutepė mūsų šalies vardą. Tačiau atrodo, kad čia jau seniai nieko nebejaudina, ką apie mus galvoja. Jeigu jų vietoje būtume mes, tai iš karto būtų šaukiama apie antisemitizmą", - tokiais žodžiais skandalą komentavo kone įtakingiausias Izraelio dienraštis "Jediot Achronot".

Kitas dienraštis "Maariv" informavo, kad ne tik savo, bet ir šalies garbę ketina ginti Ramlos komanda.

Ji pasirengusi paduoti šalies Vidaus reikalų ministeriją į teismą dėl moralinės skriaudos.

Apie savo šalies diplomatų elgesį, visą kaltę versdama streikuojančiai Vidaus reikalų ministerijai, Izraelio spauda nerašė.

Tačiau Izraelio ambasada Rygoje, kuri turi rūpintis ir santykiais su Lietuva, padėti "Lietuvos telekomo" komandai taip pat atsisakė, nors jos darbuotojai ir nestreikuoja.

"Lietuvos rytas"