aA
Parlamentinės grupės ryšiams su Baltarusija pirmininkas, socialdemokratinės koalicijos narys Bronius Bradauskas po susitikimo su Baltarusijos ambasadoriumi Lietuvoje Vladimiru Garkunu pranešė apie galimą santykių su kaimynine valstybe atšalimą.
Su Baltarusijos ambasadoriumi B.Bradauskas susitiko tada, kai Seimo Užsienio reikalų komitetas pareiškė norą sustabdyti parlamentinės grupės veiklą.

Lietuva prisideda prie Vakarų Europos valstybių, nepripažįstančių spalį Baltarusijoje nedemokratiškai išrinktos valdžios.

B.Bradauskas teigė, jog susitikimas su kaimyninės šalies ambasadoriumi vyko geranoriškai ir draugiškai, tačiau V.Garkunas "labai nustebo" sužinojęs, kad Seime įkurta grupė ryšiams su "neegzistuojančia" 13-ojo šaukimo Baltarusijos AT.

Ambasadorius nuogąstavo, jog dėl to Baltarusijos ir Lietuvos tarpusavio santykiai gali atšalti.

B.Bradauskas, prieštaraujantis dėl grupės ryšiams su A.Lukašenkos Baltarusija išardymo, citavo LŽ iš susitikimo su V.Garkunu parsineštą sąrašą valstybių, palaikančių parlamentinius santykius su kaimynine šalimi.

Tokios parlamentinės grupės, kaip rašoma rašte, yra Latvijoje, Italijoje, Bulgarijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje bei keliose kitose Europos valstybėse.

Ketvirtadienį parlamentinė grupė ryšiams su Baltarusija pati turi apsispręsti dėl savo tolesnio egzistavimo.