aA
Iš pradžių žinios apie tokius planus pasirodė interneto puslapyje, kurį kažin ar galima laikyti patikimu informacijos šaltiniu. Pavyzdžiui, buvo teigiama, kad po mėnesio Baltuosius rūmus paliksiantis B.Klintonas būtų geras televizijos laidų vedėjas.

Paprastai tokie gandai po kelių dienų pamirštami. Bet NBC pramoginių laidų skyriaus atstovė Širli Pauel patvirtino, kad atitinkama paraiška iš tikrųjų gauta. Tiesa, ją pateikė ne JAV prezidentas. Už B.Klintoną "užtarė žodelį" jo bičiulis - žinomas televizijos prodiuseris Haris Tomasonas. Pasak Š.Pauel, kol kas vyksta tik parengtinės derybos, ir "apie oficialų pasiūlymą dar per anksti kalbėti". "Idėja iš tikrųjų įdomi. Mes norėtume ją apsvarstyti", - pažymėjo NBC atstovė.

Apžvalgininkų nuomone, sumanymas ne toks jau ir nerealus. Visi pripažįsta, kad B.Klintonas - neprilygstamas aktorius, artistiniais gabumais apdovanota asmenybė. Šiuo požiūriu jis sudarė deramą konkurenciją kitam prezidentui - kino aktoriui profesionalui Ronaldui Reiganui. B.Klintonas puikiai moka elgtis viešumoje. Analitikai atkreipia dėmesį ir į tai, kad prezidento šeima rimtai ėmėsi "kalti pinigą". Pavyzdžiui, Hilari Klinton gavo 8 milijonų dolerių sutartį dėl memuarų apie savo gyvenimą Baltuosiuose rūmuose. O dideli televizijos laidų vedėjo honorarai būtų neblogas priedas prie prezidento pensijos.

Bet vis dėlto visa tai - tik gandai. "Prezidento ateities planai kol kas nepatvirtinti", - pareiškė žurnalistams Baltųjų rūmų atstovai, komentuodami pranešimus apie galimą tolesnę B.Klintono veiklą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.