aA
Kauno teisėtvarkos pareigūnai sulaikė sandėlininką, įtariamą dalyvavus vagystėje iš Krašto apsaugos ministerijos (KAM) Juozo Vitkaus inžinierinio bataliono sprogmenų sandėlio.
Sekmadienį ryte iš sandėlio Kaune dingo 15,5 kg sprogstamosios medžiagos plastito, apie 100 m padegamosios virvutės ir 110 vienetų sprogdiklių.

Įtariamuoju pirmadienį sulaikytas bataliono sandėlininkas, 38-erių metų seržantas Aleksejus Jegorovas. Įvykį tiriantys pareigūnai neatmeta galimybės, kad būtent sandėlininkas organizavo apiplėšimą.

Įsilaužimo žymes į saugomą sandėlį sekmadienį apie 6 valandą ryto pastebėjo sargybinis. Vagys įsilaužė į sandėlį, nupjovę metalines apsaugines lango grotas.

Pirmadienį batalione lankėsi Lietuvoje akredituoti užsienio šalių gynybos atašė. Neoficialiais duomenimis, jie nesidomėjo sandėlio apiplėšimu.

Įvykį tiria Kauno miesto apylinkės prokuratūra. Iškelta baudžiamoji byla dėl sprogmenų ir sprogstamųjų medžiagų grobimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.