aA
Pirmadienį Irako vyriausybės laikraštis užsipuolė išrinktąjį Jungtinių Valstijų prezidentą George'ą W.Bushą (Džordžą V.Bušą) ir jo į valstybės sekretoriumi paskirtą Coliną Powellą (Koliną Pauelą), kurį pavadino Persijos įlankos karo nusikaltėliu.
Colin Powell
Colin Powell
G. W. Busho tėvas, buvęs JAV prezidentas George'as Bushas (Džordžas Bušas), smerkiamas Irake dėl vadovavimo sąjungininkams, 1991 metais išstūmusiems irakiečių pajėgas iš Kuveito, taip pat - dėl skausmingų ekonominių sankcijų inspiravimo.

C. Powellas, kaip tuometinis Jungtinio štabų viršininkų komiteto pirmininkas, Persijos įlankos karo metu vadovavo JAV pajėgoms. Dabar jis ragina vėl sugriežtinti sankcijas Irakui.

"Karo nusikaltėlio (George'o) Busho sūnus paskyrė karo nusikaltėlį Coliną Powellą, kuris dalyvavo agresijoje prieš Iraką, valstybės sekretoriaus poste pakeisti sionistę Madeleine Albright (Madleną Olbrait)", rašo laikraštis "al-Jumhouriya".

Penktadienį C. Powellas sakė, kad Irakas neįvykdė 1991 metų paliaubų įsipareigojimų ir nedeklaravo visų masinio naikinimo ginklų ir ginkluotės technologijų programų.

"Jie dar neįgyvendino šių susitarimų ir, mano nuomone, tam tikro pobūdžio sankcijas reikia palikti galioti. Su sąjungininkais stengsimės iš naujo jas suintensyvinti", sakė C. Powellas.

Šiais metais sankcijos buvo sušvelnintos, o dauguma valstybių, tarp jų - Rusija, Prancūzija ir arabų šalys, atnaujino skrydžius į Bagdadą ir siekia atgaivinti prekybą su turtingu naftos Iraku.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.