aA
Išrinktasis prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) sekmadienį vakare trims dienoms atvyko į Vašingtoną. Tai jo pirmas apsilankymas JAV sostinėje po lapkričio 7 dienos rinkimų.
Bush
Naująją administraciją formuojantis G. W. Bushas, kuris su palyda atskrido užsakomuoju reisu į Dulleso (Dalaso) tarptautinį oro uostą, numato intensyvią susitikimų su galimais kandidatais dienotvarkę.

Vietos apžvalgininkai G. W. Busho kelionę, kurios metu bus siekiama pradėti bendradarbiauti su Kongreso demokratų atstovais, pavadino "taikos misija". Dauguma demokratų buvo nepatenkinti JAV Aukščiausiojo Teismo sprendimu, lėmusiu respublikono pergalę prezidento rinkimuose, ir dabar tikisi tam tikros "kompensacijos".

Labiausiai demokratai nori, kad įgyvendindama savo sprendimus dėl kai kurių vidaus problemų, naujoji administracija atsižvelgtų į jų pasiūlymus.

Debiutas sostinėje būsimajam prezidentui itin svarbus - nuo jo santykių su Kongreso nariais priklausys jo ekonominio plano įgyvendinimas.

Dėl tos pačios priežasties svarbus ir šios dienos G. W. Busho susitikimas su Federalinių rezervų banko, atliekančio centrinio banko funkcijas, pirmininku Alanu Greenspanu (Alanu Grynspanu), kuris laikomas dabartinio Amerikos "ekonominio stebuklo" kūrėju.

Rinkimų kampanijos metu respublikonai atkreipė dėmesį į nerimą keliantį ekonominio augimo sulėtėjimą ir pasiūlė ekonomiką skatinti per 10 metų sumažinant mokesčius 1,3 trilijono JAV dolerių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.