aA
Šeštadienį Seime vykusioje Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) konferencijoje V. Landsbergis teigė, kad konservatorių vienas rinkimų šūkių turi būti "Europos Sąjunga - nauda Lietuvai".

"Esame tie, kurie vedėme ir atvesime Lietuvą į Europos Sąjungą. Tegul mus peikia, šmeižia, tegul pamėklėmis žmones gąsdina, bet jie jau mato ir visai gerai pamatys, kad izoliacija neįmanoma, ir tik į Europą mūsų kelias kartu su Lenkija, Latvija, Estija, Suomija, o ne su Lukašenkos ir Karbauskio Baltarusija", sakė V. Landsbergis.

Jis pabrėžė, kad Lietuva neturi kitos saugumo alternatyvos kaip NATO ir ragino kitas politines jėgas pasisakyti, "kad rinkėjai žinotų ar jūs už narystę NATO, ar už saugantį "meškos" glėbį".

Jis pripažino, kad po savivaldybių tarybų rinkimų konservatoriai liko opozicijoje ir įspėjo, kad "laimėjusios neva naujos partijos iš karto rodo seną sovietinį nomenklatūrinį veidą".

"Praeities veidas, vėl pasiilgtas Anykščiuose, pirmiausiai pasirūpino kremu sau", sakė V. Landsbergis. Jis turėjo galvoje tai, kad Anykščiuose opozicinė LDDP, gavusi daugiausiai mandatų, koalicijoje su Naująja sąjunga, Valstiečių partija ir socialdemokratais išsirinko savo merą.

"Šilutėje žmonės jau turi trigubai raudoną rožę, iškart apsipremijavusią su suktybėmis iš mokesčių mokėtojų pinigų. Spjaudosi, bet patys išsirinko!", kalbėjo konservatorių lyderis. Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) narys, Šilutės meras Algirdas Balčytis paskyrė savo verslo bendrovėms dalį valstybės lėšų, skirtų uragano padarytiems nuostoliams atlyginti. NS vadovybė nurodė savo merui atsistatydinti.

V. Landsbergis teigė, kad Naujoji sąjunga "savo garsiuoju parašų rinkimu prieš Lietuvos kariuomenę anksti atsiskleidė kaip kitos valstybės strateginių interesų atstovė".

Pasak konservatorių lyderio "nemažiau atvirai ir įžūliai šneka Brazausko-Juršėno-Andriukaičio raudonasis blokas: nacionalizuosim, išvarysim vakariečius, keisim ienų kryptį kitus į Rytų kaimyno saugumo garantijas".

LDDP ir LSDP paskelbė suformuojančios Seimo ir rinkimų koalicijas. Šį žingsnį parėmė kadenciją baigęs Lietuvos prezidentas Algirdas Brazauskas.

"Gal tuo įžūlumu nori priblokšti, neva Lietuvos likimas jau nulemtas tai būtų sena bolševikų metodika, - bet kairiųjų iššūkis, manau, turi sukelti ant kojų, pažadinti visus, kam brangi Nepriklausomybės atverta kitokia ateitis", sakė V. Landsbergis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.