aA
Vilniuje pasirašyta sutartis dėl Lietuvos švietimo informacinės sistemos diegimo miesto mokyklose. Pirmadienį sutartį pasirašė Vilniaus meras Artūras Zuokas ir Švietimo ministras Algirdas Monkevičius.
Information
Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, sutartimi Vilniaus miesto savivaldybė, aktyviai dalyvaujanti informacinės visuomenės kūrime, į šį procesą įtrauks ir visas sostinės bendrojo lavinimo mokyklas.

Sutartimi savivaldybė įsipareigojo skirti lėšų darbui internete ne mažiau kaip vienai valandai kasdien.

Pagal sutartį Vilniaus miesto mokyklos gaus 68 kompiuterius, serverį ir programinę įrangą. Bendra programinės įrangos vertė - 350 tūkst. litų.

Naujoji įranga leis mokykloms pačioms susitvarkyti savo moksleivių apskaitą, mokyklų duomenimis galės naudotis ir Švietimo skyrius.

Anot pranešimo, tinkama moksleivių apskaita yra būtina strateginiams Švietimo ir mokslo ministerijos planams įgyvendinti - mokyklų renovacijai, švietimo finansavimo politikai formuoti.

Ateityje mokyklų darbo užmokesčio fondą sudarys kiekvieno mokinio į mokyklą atsinešamų lėšų krepšelis.

Vilniaus savivaldybė viena iš pirmųjų dalyvauja projektuose, padedančiuose Lietuvoje kurti informacinę visuomenę.

Šiuo metu Savivaldybei priklauso apie 350 į tinklą sujungtų kompiuterių, beveik dvejus metus veikia dokumentų tvarkymo ir kontrolės pavedimų sistema.

Švietimo ministerija kompiuterinę įrangą Vilniaus savivaldybei skyrė pagal investicinį projektą "Lietuvos švietimo informacinė sistema", pradėtą vykdyti 1998 metais, tam gavus 2 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.