aA
Iš Kauno miesto Tarybos atsistatydina Gediminas Žemaitis, nenorintis, pasak jo paties, dalyvauti "nesąžiningoje politikoje".
Savivaldybių tarybų rinkimuose buvęs pirmas Naujosios sąjungos (NS) sąraše, bet šiai partijai nepriklausantis G. Žemaitis atsistatydinimo pareiškimą įteikė Kauno merui Vytautui Šustauskui.

BNS žiniomis, po G. Žemaičio atsistatydinimo pareiškimu jau pasirašė NS Kauno skyriaus pirmininkas, Kauno vicemeras Erikas Tamašauskas, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šio pareiškimo dar nėra gavusi.

Pats G. Žemaitis BNS tvirtino, jog atsistatydinti jį privertė tai, jog nei per mero, nei per vicemero rinkimus partija, kurios sąraše jis buvo, su juo nesitarė.

"Pajutau, kad pakliuvau į suokalbio pinkles, ir kad vyksta žaidimas už mano nugaros. Aš net nemasčiau, kad gali būti šitokia išdavystė", tvirtino G. Žemaitis.

G. Žemaitis buvo vienas iš kandidatų į Kauno miesto merus, bet po pirmojo mero rinkimų turo socialliberalai atsisakė jį toliau remti.

Savo pareiškime VRK G. Žemaitis rašo, jog rinkimuose NS sąrašuose jis buvo įrašytas pirmuoju numeriu dėl tos partijos reitingo pakėlimo, ir už jį balsavę beveik 20 tūkst. Kauno miesto rinkėjų esą liko apgauti, todėl jis "nedalyvaus nesąžiningoje politikoje" ir prašo nutraukti jo įgaliojimus.

Kaip BNS sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, ketvirtadienį komisija dar nebuvo gavusi G. Žemaičio atsistatydinimo pareiškimo.

Pasak Z. Vaigausko, komisijai sulaukus pareiškimo, įžeistasis Kauno tarybos narys dar turės palaukti bent savaitę iki kito komisijos posėdžio.

Z. Vaigausko teigimu, G. Žemaičio atsistatydinimo pareiškimas greičiausiai bus patvirtintas, nebent jis pats pareiškimą atsiimtų iki VRK posėdžio.

Anot Z. Vaigausko, šiais metais po savivaldybių Tarybų rinkimų jau atsistatydino keletas dešimčių Tarybos narių. Iš praėjusios kadencijos savivaldybių tarybų buvo atsistatydinę apie 10 proc. išrinktųjų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.