aA
Lietuvos demokratinė darbo partija (LDDP), pasisakydama už susivienijimą su Lietuvos socialdemokratine partija (LSDP), socdemams "tiesia pagalbos ranką". Tai šeštadienį vykusiame LDDP veiklos dešimtmečio minėjime pareiškė buvęs LDDP pirmininkas ir buvęs premjeras Adolfas Šleževičius. Dabar jis nėra partijos narys.
Adolfas Šleževičius
Adolfas Šleževičius
Savo kalboje A. Šleževičius pareiškė, jog be buvusio LDDP pirmininko ir kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko paramos, LSDP per Seimo rinkimus būtų ištikęs Centro sąjungos likimas.

A. Brazauskas prieš rinkimus sutiko vadovauti jo vardu pavadintai socialdemokratinei koalicijai, kurią sudarė LDDP, LSDP, Lietuvos rusų sąjunga ir Naujosios demokratijos partija. Koalicija pareiškė, jog laimėjusi rinkimus kandidatu į premjerus siūlys A. Brazauską.

Rinkimuose ši koalicija laimėjo 51 Seimo mandatą iš 141, tačiau liko opozicijoje, užleisdama valdžią daugumą Seime sudariusioms "naujosios politikos" partijoms - Lietuvos liberalų sąjungai ir Naujajai sąjungai. Prie jų prisijungė keli Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos, Lenkų rinkimų akcijos bei Centro sąjungos nariai.

Vienas iš LDDP vadovybės narių, nenorėjęs įvardyti savo pavardės, A. Šleževičiaus pareiškimą įvertino kaip bandymą kliudyti LSDP ir LDDP partijų susivienijimui. Jis neatmetė galimybės, jog A. Šleževičius ar kas nors kitas po partijų susijungimo bandys atgaivinti senosios LDDP veiklą.

LDDP ir LSDP planuoja susivienyti kitų metų sausio pabaigoje. Sutarta, jog suvienyta partija bus vadinama Lietuvos socialdemokratine partija. LDDP pirmininku A. Šleževičius buvo išrinktas 1993 m. balandį, o 1996 metų kovą buvo priverstas atsistatydinti dėl piktnaudžiavimo tarnyba skandalo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.