aA
Ispanijoje sukčių aukomis tapo 4000 keleivių, dauguma jų – marokiečiai, kuriems sukčiai pardavė lėktuvo bilietus į neegzistuojančius reisus, remdamasi policijos atstovais praneša “Ria Novosti”.
Lėktuvas, sparnas, skrydis, dangus
Lėktuvas, sparnas, skrydis, dangus
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
“Mūsų bendradarbiai suėmė tris išeivius iš Turkijos, kurie vadovavo bilietų pardavimui Ispanijoje. Bilietai buvo parduodami neseniai Europoje pasirodžiusios aviakompanijos UFO (United Fly Organisation) skrydžiams”, pranešė policijos atstovas.

Pasak policijos atstovo, “kompanija paskelbė čarterinius skrydžius vasaros atostogų metu iš Barselonos ir kitų Europos miestų į Maroką bei sukūrė Ispanijoje platų bilietų pardavimo tinklą.”

Pirmieji čarteriniai reisai birželio mėnesį įvykdyti pagal paskelbtą tvarkaraštį, tačiau paskutinėmis dienomis į Barselonos oro uostą atvykstantys marokiečiai negali išskristi į tėvynę – tokių reisų nėra. Ispanijoje UFO apgavo klientus ne mažiau nei 300 tūkstančių eurų sumai ir įsiskolino 600 tūkstančių eurų kompanijai, vykdžiusiai jos čarterinius skrydžius iš Barselonos birželio mėnesį. Pasak Ispanijos policijos atstovo, “apgauti marokiečiai keleiviai Vokietijoje, Belgijoje ir Nyderlanduose.

Nuo birželio mėnesio UFO padaliniai šiose šalyse ir Ispanijoje uždaryti. Visiems apgautiems klientams pasiūlyta rašyti skundus kompanijai. Skundų pagrindu prieš sukčius bus pradėtas teisminis procesas.”

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.