aA
Premjeras Gediminas Kirkilas bandys įtikinti prezidentą Valdą Adamkų nepasirašyti trečiadienį Seimo priimto įstatymo dėl bazinės algos valdininkams padidinimo iki 490 litų. Vyriausybė siūlė valstybės politikų, pareigūnų, tarnautojų ir teisėjų pareiginės algos bazinį dydį 2008 m. padidinti iki 460 litų, arba 18 litų. Šiuo metu jis yra 442 litai.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
"Pagrindinis mūsų rūpestis - biudžetas, vakar buvo priimti labai radikalūs sprendimai - padidinti bazinį atlyginimą. Manau, tarsimės su prezidentu, kad tam nebūtų pritarta, nes tai yra didžiuliai resursai iš biudžeto. Mes jį norime subalansuoti, kad galėtume įsivesti eurą", - tradiciniame interviu "Žinių radijui" sakė premjeras.

Vyriausybės siūlomai 460 litų bazinei pareiginei algai iš biudžeto papildomai būtų reikėję apie 130-150 mln. litų. Finansų ministras Rimantas Šadžius bandė įtikinti Seimo narius, kad daugiau negu 4 proc. didinti bazinę algą nėra finansinių galimybių, tačiau parlamentarai pritarė svarstymo metu pateiktam pasiūlymui ją nustatyti didesnę - 490 litų.

Bazinis dydis yra taikomas ne tik valstybės tarnautojams, bet ir politikams - ministrams, Seimo nariams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.