aA
Vokietijos žvalgybos tarnyba turi duomenų, kad Irakas rado būdą, kaip gabenti cheminį ir bakteriologinį ginklą dideliais nuotoliais. Kaip šiandien paaiškėjo, praėjusį trečiadienį federalinės žvalgybos agentūros direktorius Augustas Hanningas konfidencialiame susitikime apie tai Berlyne informavo bundestago deputatus, praneša agentūra ITAR-TASS.
Bomb
Remiantis Vokietijos žvalgybos duomenimis, Irako inžinieriai šalies vadovo Saddamo Husseino nurodymu modifikavo rusiškus naikintuvus "MiG-23", paversdami juos nepilotuojamais valdomais skraidymo aparatais, galinčiais gabenti masinio naikinimo ginklus ir naikinti taikinius iki 1000 km atstumu.

Be to, kaip nustatė Vokietijos žvalgyba, Bagdadas turi reikiamos technologijos ir žinių atominei bombai sukurti. Esą šiuo metu Irakui tereikia specialaus plieno komponentų, o visa kita branduoliniam įtaisui sukurti jis jau turi, praneša interneto tinklalapis "NTV.Ru".

Vokietijos žvalgybos vertinimais, Irako kariškiai šiuo metu aktyviai realizuoja bakteriologinio ginklo, konkrečiai, juodligės, programą.

Žvalgybos atstovas patvirtino, kad A.Hanningas šią savaitę išties buvo susitikęs su parlamentarų grupe, tačiau atsisakė atskleisti pokalbio turinį.

Savo ruožtu žvalgybos tarnybos vadovybė per Vokietijos žiniasklaidą paskelbė, jog "federalinė žvalgybos agentūra neturi ir neskelbė žinių, jog Irako "MiG-23" buvo paversti nepilotuojamu valdomu masinio naikinimo ginklo nešėju".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.