aA
Telšių rajone Lauksodos kaimo ganykloje rastas jaučio mirtinai užbadyto žmogaus kūnas. Negyvą vyriškį antradienio rytą pievoje aptiko giminaičiai, atėję į ganyklą perkelti gyvulių. Nelaimėlis - 57 metų vietos gyventojas R. A.
Pieva, tvora, kaimas
Pieva, tvora, kaimas
© DELFI
Paskutinį kartą artimieji R. A. matė pirmadienį. Manoma, kad nelaimė ganykloje įvyko tą patį vakarą, mat pirmadienį žmogus negrįžo namo nakvoti.

Artimieji sako, kad vyriškis mėgęs išlenkti taurelę bei paklaidžioti po apylinkes, todėl iki vėlumos nesulaukę grįžtančio žmogaus artimieji neskubėjo ieškoti.

Užbadęs žmogų gyvulys nenurimo. Įnirtęs jautis tol blaškėsi, kol iš žemės išrovė smaigą, laikantį grandinę ir nulėkė laukais. Apie pavojingą palaidą galviją pranešta Telšių maisto ir veterinarijos tarnybai. Inspektoriai išvyko į nelaimės vietą.

Veterinarai teigia, kad jautis greičiausiai neserga pasiutlige, mat šeimininkai sako, kad gyvulys visą laiką atrodė sveikas, noriai ėdė ir gėrė.

Pranešama, kad kol kas agresyvus jautis nepagautas. Pasak veterinarų, jeigu bus nutarta, kad jaučio neįmanoma sutramdyti ir kyla didelė grėsmė žmonėms, bus kviečiami medžiotojai, kurie jautį nušaus. Visai neseniai Telšių rajone panašiomis aplinkybėmis buvo nušautas arklys, kuris puldinėjo ir žalojo žmones.

Šiaulių apskrities televizija