aA
Lietuvos užsienio reikalų ministerija išleido Lietuvos ambasados Ispanijoje parengtą informacinę knygelę „Jei patekote į bėdą Ispanijoje“, skirtą nuolat Ispanijoje gyvenantiems Lietuvos piliečiams ir turistams iš Lietuvos.
Mečys Laurinkus
Mečys Laurinkus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Knygelėje yra 6 skyriai, kuriuose trumpai atsakoma į dažniausiai Lietuvos piliečiams iškylančius klausimus Ispanijoje: kaip elgtis praradus dokumentus, susidūrus su Ispanijos policija, nukentėjus nuo nusikaltėlių, susirgus ar susižalojus, mirus (žuvus) artimajam. Taip pat leidinyje yra pateikti būtiniausi Ispanijos ir Lietuvos institucijų telefonai ir adresai, kita reikalinga informacija.

Pasak ambasadoriaus Mečio Laurinkaus, šiuo informaciniu leidiniu buvo norima atkreipti Lietuvos piliečių dėmesį į jų teises Ispanijoje, kurias dažnas vis dar pamiršta. Ypač knygelėje yra akcentuojamos piliečių teisės susidūrus su Ispanijos policija ar nukentėjus nuo nusikaltėlių. Taip pat pateikiami patarimai, kaip spręsti dažniausiai iškylančias konsulines problemas.

Manoma, kad šis informacinis leidinys bus aktualus Lietuvos krepšinio sirgaliams, atvažiuosiantiems rugsėjį į Ispanijoje vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą.

Informacinę knygelę „Jei patekote į bėdą Ispanijoje“ Lietuvos piliečiai jau gali gauti Lietuvos ambasadoje Madride, konsulate Valensijoje, jos taip pat yra perduotos lietuvių bendruomenėms, įsikūrusioms įvairiose Ispanijos provincijose.

Susipažinti su šios knygelės internetine versija galima Lietuvos ambasados Ispanijoje interneto svetainėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.