aA
Kelių užsakytų žmogžudysčių organizavimu kaltinamas Peterburgo įstatymų leidžiamojo susirinkimo deputatas Jurijus Šutovas paskelbė bado streiką.
Kaip agentūrai "Interfax" pranešė deputato padėjėjai, bado streiką J. Šutovas paskelbė penktadienį, 14 val. 20 min. Maskvos (13 val. 20 min. Lietuvos) laiku. Deputatas ne tik nieko nevalgys, bet ir negers.

"Interfax" šaltiniai pažymi, jog J. Šutovas pasiryžo badauti po to, kai tardymo izoliatoriaus administracija nusprendė atimti iš jo kai kuriuos buities reikmenis: šaukštą, dubenį, puodelį, automatinį plunksnakotį ir "įmesti į karcerį už tai, kad J. Šutovas oficialiai kreipėsi į Įstatymų leidžiamojo susirinkimo deputatus, prašydamas sustabdyti savivalę ir netvarką mieste".

J. Šutovo padėjėjai teigia, neva buvo vadovautasi tiesioginiu Peterburgo prokuroro Ivano Sydoruko nurodymu.

J. Šutovas buvo suimtas 1999 metų pradžioje apkaltinus gaujos subūrimu ir vadovavimu jai. Deputatui inkriminuojamas žinomų politikų ir verslininkų užsakytų žmogžudysčių rengimas ir įvykdymas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.