aA
Europos Komisijos paskelbta ataskaita rodo, kad Lietuva tvirtai pirmauja tarp Europos Sąjungos (ES) šalių, įgyvendindama vidaus rinkos direktyvas.
Popieriai, dokumentai, laiškai, vokai
Popieriai, dokumentai, laiškai, vokai
© Corbis/Scanpix
Tačiau apskritai Bendrijoje direktyvų įgyvendinama mažiau, nei numatyta - į nacionalinę teisę neperkelta 1,6 proc. ES vidaus rinkos teisės aktų. Sausį šis rodiklis buvo 1,2 proc. Šių metų kovą Bendrijos šalių vadovai sutarė, kad maksimali riba gali būti vienas procentas.

Prasčiausiai ES vidaus rinkos direktyvas įgyvendina Portugalija. Ši šalis į savo teisę neperkėlė 4,4 proc. Bendrijos teisės aktų.

Po mūsų šalies antroje vietoje yra Latvija. Minėtą vieno procento reikalavimą taip pat patenkino Slovakija, Danija, Vokietija, Estija, Kipras, Malta ir Slovėnija.

Bendroji rinka vaidina svarbiausią vaidmenį siekiant Bendrijos tikslų. Ji suteikia ES šalių gyventojams didesnes galimybes įsigyti gerų prekių ir gauti paslaugų, europiečiai taip pat gali lengviau keliauti, mokytis, dirbti ir gyventi kitose ES šalyse.

Kad vidaus rinka veiktų, visos šalys turi laikytis privalomų direktyvų bei taisyklių, todėl Europos Komisija kas pusmetį skelbia visų šalių pažangumą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.