aA
DELFI paviešinus informaciją apie galimai neetišką advokatės D.Čivilienės elgesį, Teisingumo ministras Petras Baguška kviečia Lietuvos advokatūrą išsklaidyti abejones dėl šios teisinės profesijos atstovės veiklos, sakoma Teisingumo ministerijos pranešime.
Petras Baguška
Petras Baguška
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
Teisingumo ministras P.Baguška, susipažinęs su Ievos Urbonaitės straipsniu "Lietuviškas teisingumas: advokatai prieš šimtametę", išreiškė susirūpinimą dėl viešai pareikštų abejonių advokatės D.Čivilienės nepriekaištinga reputacija bei Lietuvos advokatūros autoritetu.

Nors pagal Lietuvos advokatūros statutą, daugumos straipsnyje nurodytų advokatės elgesio aplinkybių Advokatų garbės teisme svarstyti neįmanoma dėl suėjusių senaties terminų, teisingumo ministras mano, jog tai – nepakankamas atsakymas abejojantiesiems.

"Atlikto žurnalistinio tyrimo rezultatai straipsnio autorei leido suformuluoti pakankamai kategoriškas išvadas apie advokatės D. Čivilienės elgseną bei Lietuvos advokatūros poziciją. Manau, jog Lietuvos advokatūra turėtų įvertinti šią situaciją ir viešai atsakyti į plataus visuomenės susidomėjimo sulaukusio straipsnio teiginius, - sako P.Baguška.

Teisingumo ministro nuomone, net jeigu žurnalistinio tyrimo išvados nepasitvirtintų, Lietuvos advokatūrai derėtų imtis rekomendacinių priemonių, kad advokatai, įgyvendindami savo privačius interesus, to siektų ne teisminio ginčo keliu.

"Advokatai geriau už kitus teisininkus žino, jog teismo procesas yra kraštutinė priemonė, įgyvendinant civilinius teisinius santykius. Tais atvejais, kai viena iš šalių yra pats advokatas, o kita – teisinių žinių ir lėšų advokatui samdyti neturintis žmogus, advokatas turėtų panaudoti geriausias savo profesines ir asmenines savybes kompromisiniam sprendimui priimti", - teigia ministras.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.