aA
Nenumaldomai artėjant 2009 m., kai Vilnius taps Europos kultūros sostine, programos rengėjai iki šiol nežino, ar tada sostinėje ant Šeškinės kalno jau bus iškilęs Nacionalinis stadionas. Pagal optimistinį variantą iki to laiko įmanoma suspėti pastatyti tik Nacionalinio stadiono pagrindą.
Šeškinės stadiono projektas
Šeškinės stadiono projektas
© "Statyba ir architektūra"
„2009 m. liepos pradžioje realu turėti stadiono pagrindą – tai, ką vieni vadina lėkšte, "bliūdu". Tačiau čia nebūtų kai kurių komunikacinių infrastruktūrinių priedų – mašinų stovėjimo ir treniruočių aikštelių“, - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė Vilniaus vicemeras Algirdas Paleckis.

Sostinės vicemeras šį variantą vadina optimistiniu ir sakė duodąs 50 proc. galimybę, kad tai padaryti bus spėta. „Turėsime tiesiog stebėti statybų eigą ir gana greitai apsispręsti, ar turime ten galimybę ką nors surengti, ar ne. Tačiau panaši situacija yra ir su Nacionaline dailės galerija“, - pabrėžė laikinai viešosios įstaigos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” pareigas einanti Elona Bajorinienė.

E. Bajorinienė DELFI sakė, kad stadione įmanoma organizuoti renginius vasarą. „Kultūros sostinės renginiams stadionas galbūt nėra pirmos būtinybės objektas, tačiau jis yra reikalingas Lietuvos tūkstantmečio minėjimo programos renginiams“, - kalbėjo ji.

Anot laikinosios direktorės, jei visgi nebus pastatytas Nacionalinis stadionas, bus ieškoma kitų vietų, kur rengti kultūros sostinės programas – tam būtų pasirenkamos atviros erdvės Sereikiškių parke, Vingio parke, Neries pakrantės, skverai ir gatvės.

Dėl to kultūros sostinės organizatoriai kurdami programas rengia du planus – su stadionu ir be jo. Trečiadienį Nacionalinio stadiono klausimas bus sprendžiamas Vyriausybėje. Stadiono pagrindui suręsti reikėtų maždaug 200 milijonų litų. DELFI primena, kad stadionui jau suteiktas nacionalinės svarbos objekto statusas, jam siūloma suteikti „Lietuvos tūkstantmečio stadiono“ pavadinimą. Nacionalinis stadionas bus statomas ant Šeškinės kalno Vilniuje, kur dabar stovi dar sovietmečiu pakloti stadiono pamatai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.